Helgen som gick
Här kommer en samling bilder på helgen som gick. Bjöd bror med fru på den där vansinnigt goda kakan mamma bjöd på förra helgen. Och idag är alla läsares lyckodag för här får ni receptet:
Punschkaka ca 20 st
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1.5 dl vatten
Indränkning:
1.5 dl punsch alt arraksessens
Garnering:
100 g smält choklad
10 st coctailbär
Smält smör och låt svalna. Under tiden rör du ägg och socker poröst. Tillsätt smöret. Rör samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker, blanda allt med smeten och häll i vatten. Rör tills klumpfritt men inte för mycket. Lägg i smord och bröad ungsform ca 20*30 cm. Ställ i ugnen som är 200 grader i 15-20 min. Låt kakan svalna en stund. Häll över punschen och garnera. Ät världens godaste kaka!
Jag har bakat två med arrakessens och mammas var godare. Sprit ÄR bättre. Sen var mina godare dagen efter eftersom de fått safta till sig ordentligt. Hade lite problem med mängden essens som var för mkt för mina kakor. Gjorde därför ny sats idag med mindre essens och de blev mycket bra.
Varsågoda!
4 Comments
Mormor
Vilken härlig helg Elsa har haft. Fått åka rutschkana, gungat och fått träffa Totte och Dominique. Synd att vi inte kan vara med vid sådana höjdpunkter.
Farmor.
Härlig helg för er alla.
Nu prövar jag att gå lite med en krycka så snart är farmor på gång.
Kakan låter underbart god som Stig-Allan skulle säga.
Smakar den lite som arraksboll?
Pernilla
Skönt att vara enkryckig!
Kakan är underbart god. Och fin, riktigt bjudmaterial. Tänkte ta mina frysta till Vellinge på söndag då det bjuds på kaffe. Lite som arraksboll men mer som en spritig, saftig, god sockerkaka.
Stolt farfar
Kakan må vara “smarrig”, men en sprattlande Elsa med sked i munnen är vad jag kallar en riktig sötsak.